Rólam

Eredetileg táj-és kertépítész vagyok, 12 éve azonban az ötvös-aranyműves szakmát is megszereztem. Mindkét elfoglaltság kreativitást, arányérzéket és bizonyos merészséget kíván, amiknek szerencsére nem vagyok szűkében.

Bár sosem éreztem különösebb késztetést arra, hogy fémmel dolgozzam, egy véletlen során mégis belecsöppentem az ékszerek  világába. Eleinte párhuzamosan műveltem mindkét tevékenységet, idővel azonban egyre inkább eltolódott az érdeklődésem az ékszer tervezés és készíés irányába. Végül abbahagytam a kerttervezést és teljes mellszélességgel belevetettem magam az aranyművesség világába.

Nem futottam fölösleges köröket, egyből saját vállalkozásba kezdtem. Figyelmemet az anyag természere foglalta le, a látványos változások hő, különböző vegyszerek és mechanikai hatások következményeként. Kedvelem a geometrikus formákat, a különböző mértani testek látszólag véletlenszrű, de valójában átgondolt kombinálását, a klasszikus arányok és elrendezések megváltoztatásával még több izgalommal szeretném felruházni az ékszereket.

A másik irány, a növények világa, ami klasszikus motívum az ékszerek világában. Az ókori kultúrák növény és levélmotívumai, ékszereik finomsága és esendősége, a tettenérhető kézművesség szintén meghatározó számomra.